30 Kasım 2011 Çarşamba

Bölüm 2

 - Bauuumm ! Bauuumm !
Tekerleklerini hergün daha da mı şişiriyor ? diye düşündü Lavinia.Her gelişinde sanki dahada büyüyor gibiydi.Bembeyaz,yanlarında çizikler ve kocaman tekerlekler.Gerçi yaşlı Sam de sürmeyi pek biliyor sayılmaz dedi içinden.O dev gibi tekerlekler yanaştı ve durdu. Lavinia engelli yarışında kendisinden çok şey beklenen sporcular gibi atladı, otobüse, mecburdu çünkü baya yüksekti..
- Günaydın , Bay Antonio !
Cevap herzaman ki gibi gelmemişti.Zaten Lavinia da bunu bile bile 158. kere sölemek istemişti,sadece.Otobüs hergünkü gibi basit,sıradan ve korkak çocuklarla doluydu.Havadaki haşlanmış patates kokularıyla,süt kokularının birbirine karışmış o mükemmel aroması Lavinia'nın burnunda adeta alarm verilmesine yol açmıştı, bu koku berbattı...
Okul da sıkıcıydı, öğrenciler her zaman ki gibi hep aynı yerde dururlardı, öğretmenler aynı şeyleri söylerlerdi.(Sırayı bozma! Sırayı...).Herkes hep aynı bakardı,dersler hep aynı geçerdi.
Bay Froudo hep aynı şeyi söylerdi:
- Birdaha bunu yapan olursa kendisini kapının önünde bulur.
Bu lafı ona bile en az 3 kez demiştir.Sanırım hafıza konusunda öğrenmesi gereken birşeyler vardı.Okulda yalnız takılırdı Lavinia.Aslında sanki bundan çok mutluymuş gibi davranır, bu sayedede okulun en itici olan insan ödülünü almaya hak kazanabilrdi.
Okul derslerinde başarılı olan biri için , burası iyi bir yer olabilirdi ama Lavinia için koyunların hergün mecburi olarak tüylerinin güdüldüğü bi ahırdan daha iyi birşey değildi.Okuldan çıktığında arkasına bile bakmadan ki genelde ( acaba biri bana bakıp gülüyor mu ? ) diyerek kontrol eder ama o an tek derdi oradan kurtulmaktı.
- Hey ! Lavinia . Beklesene beni.. Lavinia !
-Efendim Loris, eve gitmem gerekiyor , acelem var.
-Hadi be Lavinia , ikimizde biliyoruz bunun yalan olduğunu. Senin o annenin aptal çileklerinden başka bir işin yok ki !
..
Lavinia, içinde bir yanardağın kızgınlığı kadar birikmiş nefretiyle adımlarını hızlandırdı ve Loris'i arkada bırakarak yine kayıplara karıştı.Kimse bilmiyordu nereye gittiğini.Çünkü okulun saat 17.00 da bittiği yalanını annesine yutturduğundan beri asla bu saatlerde eve gitmezdi...

Devam Edecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder